2016. júl 03.

Tisztul a kép (és az idő) Wimbledonban

írta: contador96
Tisztul a kép (és az idő) Wimbledonban

Van, amikor a hagyományok iránti tiszteletet meg kell szegni. A 130 eddigi Championshipből csupán negyedszer szegik meg a „No match on Middle Sunday” hagyományt a szervezők. Most azonban annyira rossz volt az időjárás az első héten, hogy nem tudták szombat estig lejátszani az összes meccset a 3. fordulóval bezárólag, így 2016-ban vasárnap is pályára léptek a játékosok Wimbledonban. A női egyes első hetének összefoglalója.

aga16.jpg

A hölgyek egyéni versenyében a legritkább esetben jutnak el nagy arányban a legmagasabban rangsorolt játékosok egy Grand Slam torna második hetéig, nem történt ez máshogy Wimbledonban sem, az előrébb rangsorolt, általam a végső győzelemre is esélyesként számon tartott teniszezők közül a friss Garros-győztes Garbiñe Muguruza, valamint a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová sem élte meg a második hetet Délnyugat-London 19. kerületében. A 2. kiemelt spanyolt a szlovák Jana Cepelova búcsúztatta 6/3 6/2-re, a 10. kiemelt csehet pedig az orosz Ekaterina Makarova ütötte ki 7/5 7/6-tal úgy, hogy Kvitová pazarul játszott. Mindkettő sztárnak a 2. körben ért véget a torna.

A Top5 favoritomból bent van még 1) a világelső Serena Williams, aki két sima, és egy rázós - Christina McHale ellen az első szettet tiebreakben való elvesztése után megfordított – meccsel abszolválta az első hetet. A 3. körben Annika Beck ellen aratott győzelme pályafutása 300. megnyert GS találkozója volt. A tenisz nagyasszonyánál több meccset csak Martina Navratilova (306) nyert az Open érában Grand Slamen!

2) Serenához hasonlóan Agnieszka Radwanska is két sima, valamint egy szoros meccsel a háta mögött fordulhat a második hétre. A lengyel hölgynek Kateryna Kozlova (6/2 6/1) és Katerina Siniakova (6/3 6/1) sem okozott gondot, szemben a 18 éves horvát tehetséggel Ana Konjuhhal, akit csak döntő szett 9/7-tel, 2 óra 36 perc játékkal tudott legyőzni. 3) Az Australian Open bajnok Angelique Kerber eddig mind a hat szettjét megnyerte, ebből ötöt magabiztosan, egyet pedig maratoni rövidítésben (13-11).

A nyolcaddöntő 16 játékosa közül 12 rendelkezik kiemeléssel, a Top8-ból öten készülhetnek a második hétre. A világranglistán leghátrébb Babos Tímea párospartnerét, a kazah Yaroslava Shvedovát jegyzik (96.), a legalacsonyabban rangsorolt kiemelt pedig a 28. Lucie Safarová. Egy nem kiemelt játékos már biztos lesz a legjobb nyolc között is, ugyanis a két orosz Ekaterina Makarova és Elena Vesnina egymás ellen vívja a nyolcaddöntőjét hétfőn!

A nyolc mérkőzésből egyik sem mondható egyértelműnek, még Serenának is meggyűlhet a baja az őt idén Miamiban legyőző Svetlana Kuznetsovával. Ha ajánlanom kéne, akkor ezt ajánlanám a Manic Mondayre, valamint a Radwanska-Cibulková (Aga játékát mindig élmény nézni, a szlovák pedig két fiatalt, Daria Gavrrilovát és Genie Bouchard-t búcsúztatott) és a Halep-Keys (egy nagy ütő és egy technikás teniszező csatája mindig érdekes főleg ha mindketten 2016-os legjobb GS- eredményükért hajtanak) csatákat sem érdemes kihagyni!

És ami még fontos lehet: NEM MINDEGY, ki-ki milyen hosszú időt tölt a pályán a következő körben, ugyanis a hölgyeknek kedden újfent jelenésük lesz, Wimbledonban a hétfői nyolcaddöntők után kedden már negyeddöntőket rendeznek! Ugye-ugye? A hagyományok…

nyolcad.jpg

A képek forrása: 1., 2.

Szólj hozzá

tenisz Wimbledon